miércoles, 6 de noviembre de 2013

Volem una Festa Major lliure de sexisme!


Habitualment els actes nocturns de festa major són on es creen més moments de distensió i desinhibició en gran part gràcies a l’alcohol. També és un moment on s’ha instaurat la falsa creença de que  “tot s’hi val”. Tenim l’exemple de grans festivitats com el San Fermín on malauradament s’ha reproduït actituds sexistes, que sota la falsa premissa d’alliberament sexual amaguen un rerefons discriminatori que segueix perpetuant un sistema de relacions desiguals.

Nosaltres volem alliberar aquests espais d’oci nocturn de les actituds masclistes i misògines, i reivindicar que la Festa Major ha de ser un espai popular lliure de sexisme proposant una alternativa a l’opressió i la violència de gènere a que ens evoca el patriarcat.

És per aquest motiu que hem decidit portar a terme una acció silenciosa que ens permet arribar a la població més jove, usuaris i usuàries d’aquests espais d’oci nocturn. Així doncs, durant tots els actes nocturn de Festa Major trobareu cartells que recorden i consciencien del malestar i la repressió que poden ocasionar certes actituds. I us animem a fer de la Festa Major, un espai lliure i còmode per a tots i totes, un espai de convivència on regni el respecte i on es rebutgi la violència i la discriminació.  

Pròximament anirem posant fotografies de l’acció!

Salut i Festa Major!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario